Childhood Home Renovation

It had always been the plan that his childhood home would be this couple’s retirement home. They looked to us to help them take the 1920ish home out of the 1970’s décor and bring it into the 21st century and create a more modern open concept main floor.

A freestanding tub sits in a curbless/doorless showering area with a regular shower head and a waterfall shower in the ceiling, a double vanity allows for both to get ready at the same time and a separate toilet room allows for privacy. A pocket door closes off this new Ensuite, avoiding door swings. This oasis is our client’s favourite room.

The finishing’s are fitting to the era of the home and fit with the remainder of the home. The dark vanity recalls the dark siding on the outside, the oil rubbed bronze plumbing fixtures really pop against the classic white subway tiles, and Carrera countertop and sills. The floor-mount tub filler makes a statement at the freestanding tub. The window over the tub is frosted glass to avoid having curtains/blinds and is an awning so it can be opened while maintaining privacy. Carrera sills finish off the window for a trim-less look.

A powder room was removed at the back of the house to make way for a flex room addition with a three piece bathroom, currently used as a Den with future possibility to wall it off to turn it into a bedroom if main floor living became a necessity or to welcome an aging parent. The addition also has a closet and a pantry for the overflow from the kitchen.

The colour décor in the home was kept very monochromatic to help show off the clients beautiful artwork and colourful oriental accent rugs. The client’s eye for interior design shines through in her choice of the unique light fixtures throughout the home.

The second floor was reconfigured, removing a bedroom to turn it into a Master bedroom and a large Ensuite with double vanity, angled freestanding tub and large doorless shower with a seat. Custom cubby storage/display and recessed soap niches provide storage and a half wall next to the toilet add privacy. The remainder of the second floor holds a guest bedroom and bathroom and an office.

New black-framed windows throughout, large patio door to the new back deck, new white oak hardwood and tile flooring throughout the home completes this renovation.

LOVE WHERE YOU LIVE

contact us