Call today 613·489·2345
Contact Us
Our Process PortfolioBlog
Fit for a King
Renovations,
After
Before

Although this kitchen had a decent footprint, the L-shape with a small island made it feel cramped and hard to navigate.  A wall between the kitchen and dining room further impeded the flow, and the wood cabinetry was dated and dark.

The kitchen renovation extended to the adjoining rooms with new flooring and new paint throughout the main floor, as well as the removal of stipple ceilings and new light fixtures.

The wall was removed, as well as the peninsula with the bulkhead above.  The new white and grey cabinetry goes to the ceiling for added storage and brightens up the space.  A quartz countertop and new flooring tie-in beautifully with the new colour scheme.  A large island with seating replaces the small island and adds convenient drawer storage to the kitchen.  The refrigerator was relocated to allow for a separate coffee station off to the side, accessible at all times.